فیلتر لیفتراک

بیشتر انواع دستگاه‌ها و ماشین‌آلات صنعتی مانند لودرها، بولدوزرها و بیل‌های مکانیکی، در لیفتراک‌ها نیز از فیلتر در بخش‌های مختلف قطعات اصلی استفاده می‌شوند. در حال حاضر قصد داریم شما را بیشتر با انواع فیلتر لیفتراک و کاربرد آن‌ آشنا کنیم.

انواع فیلتر لیفتراک

فیلتر لیفتراک به چند دسته تقسیم می‌شوند ازجمله:

  • فیلترهای هوای لیفتراک
  • فیلتر روغن موتور لیفتراک
  • فیلترهای سوخت گازوئیل لیفتراک
  • فیلتر صافی بنزین لیفتراک

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. فیلترهای هوای لیفتراک

این نمونه از فیلترها همانند دیگر اجزای موتور لیفتراک لودر بسیار مهم هستند و بودن آن‌ها برای این نوع از ماشین‌آلات ضروری است و وظیفه‌ی فیلتراسیون هوا را بر عهده دارند. فیلتر هوا بر سر راه ورودی به موتور لیفتراک است و ذرات ناخالصی که در ورودی هوا وجود دارند را به خود جذب می‌کند در ضمن نیز وظیفه‌ی کنترل میزان هوای ورودی به موتور را نیز بر عهده دارند.
به دلیل آلودگی‌های فراوانی که در داخل هوا وجود دارد می‌توانند به اجزای موتور لیفتراک لودر آسیب و صدمه وارد کنند که در نهایت نیز منجر به فرسایش آن قطعه شود. سوپاپ یا یاتاقان‌ها، رینگ‌های پیستون و بدنه سیلندرها از قطعاتی هستند که به سهولت امکان فرسایش آن‌ها وجود دارد.
آلاینده‌هایی مانند دوده، گرد و غبار موجود در هوا، رطوبت، دوده و سایر ذرات مضر دیگر که فیلتر هوای لیفتراک را بر عهده دارند. مانع از ورود این ذرات به داخل موتور و سایر اجزای آن می‌شوند.

فیلتر هوای لیفتراک

2. فیلتر سوخت لیفتراک

با توجه به سوختی که وارد باک لیفتراک می‌شود با توجه به نوع سوخت که دارد چه از نوع بنزینی و چه از نوع دیزلی آن احتمال دارد که در طول مراحل حمل و نقل انبارداری یا حتی رد زمان استفاده داخل باک ناخالصی‌هایی وجود داشته باشد که مواد ریز میکروسکوپی یا مواد اضافه‌ی دیگر مانند آب، مواد خارجی و آلودگی شود این مواد بعضی از اوقات ممکن است که تا اندازه‌ای ریز و کوچک باشد که حتی با چشم هم قابل دیدن نباشند.

با توجه به حساس بودن نحوه‌ی کار کردن قطعات سیستم سوخت‌رسانی، ورود هر نوع ناخالصی و آلودگی اعم از ریز و درشت می‌تواند منجر به صدمه و آسیب رساندن به این بخش‌ها شود. با ورود آب نیز به این قسمت‌های سبب زنگ‌زدگی و فرسایش قطعات سوخت‌رسانی شده است که باعث کارکرد نامنظم موتور، انتشار دود از اگزوز همچنین کاهش توان موتور می‌گردد.
برای پیشگیری از این نوع خطرات و آسیب‌ها به سیستم‌های سوخت‌رسانی از فیلترهای سوخت لیفتراک استفاده می‌شود، سوخت بعد از پمپاژ از باک به فیلتر انتقال می‌یابد تا آلودگی‌ها را از سوخت جدا کند و در دسترس موتور جهت احتراق قرار دهد، سوخت خارج شده از فیلتر آماده احتراق می‌باشد و به سمت موتور روانه می‌شود. کار اصلی فیلترهای سوخت تصفیه است که معمولاً از نوع کاغذی است که بخش جداکننده‌ی این فیلترها از نوعی کاغذ مخصوص ساخته شده است که برای عملکرد بیشتر و مؤثرتر آن از فیلتراسیون استفاده می‌شود که آن را به صورت چین‌دار ساخته و داخل یک محفظه‌ی فلزی قرار داده می‌شود.

3. فیلتر روغن گیربکس لیفتراک

این نوع فیلتر باید در یک زمان مشخص عوض شود. در سرویس گیربکس لیفتراک تنها راه عوض کردن روغن کافی نیست بلکه باید کارتل گیربکس را باز کنید و فیلتر آن را بشویید و سپس آن را نصب کنید. رسیدگی به فیلتر گیربکس بسیار پراهمیت است؛ زیرا فیلتری که مشکل دارد به دلیل عبور کمتر جریان روغن به داخل آن در بیشتر مواقع منجر به آسیب دیدن گیربکس می‌شود.
در برخی از مدل‌های گیربکس‌های امروزی، فیلتر در داخل گیربکس نصب می‌شود و یا از گیربکس‌های یکبار مصرف استفاده می‌شود؛ زیرا باعث کثیف شدن و گرفته شدن فیلتر و عمر گیربکس نیز تمام می‌شود. بر همین اساس لازم است که در هنگام تعویض آن دقت و توجه زیادی داشته باشید.

تعمیرات لیفتراک

4. فیلتر روغن موتور لیفتراک

وظیفه‌ی اصلی فیلتر روغن موتور لیفتراک مانند سایر فیلترهای هوا این است که بتواند به خوبی تمامی ناخالصی‌های موتور و براده‌های فلزی که از موتور جدا می‌شوند را بگیرد و از ورود آن‌ها به موتور لیفتراک جلوگیری کند. فیلترهای روغن، روغن موتور را از تمامی ذرات ناخالص که برای موتور ضرر دارد را پاک‌سازی می‌کند و تأثیر ماندگار و بسیار مهمی بر روی سالم مانند موتور و نیز پیستون‌های و سیلندرها دارد.

مناسب‌ترین زمان برای تعویض روغن موتور لیفتراک

موتور از طریق پمپ تعبیه‌شده در آن، روغن را به مخزنی هدایت می‌کند که فیلتر در آن وجود دارد. روغن به‌وسیله‌ی سوراخ‌هایی که در قسمت فوقانی آن تعبیه‌شده و بخش پاک‌کنندگی خواهد شد. در پشت سوراخ‌های بسیار که روی فیلتر یک دریچه‌ی ایمنی نیز وجود دارد که از ورود آلودگی‌های خارجی جلوگیری می‌کند. این دریچه با فشار روغن کنار می‌رود و بعد از آن بسته می‌شود. روغن که از سوراخ‌های بالایی وارد شد، از دریچه ایمنی گذر می‌کند و به قسمت اصلی فیلتر می‌رسد که از جنس سلولزی یا الیاف مصنوعی تشکیل‌شده است.
روغن استفاده شده در این نوع فیلترها کاملاً تمیز و آلودگی‌های آن را از بین خواهد برد، در نهایت نیز از به‌ وسیله‌ی سوراخ‌های متعدد تعبیه‌شده در مرکز به استوانه میانی وارد می‌شود. روغن‌های انباشته شده در این بخش با فشار آوردن به بخش فوقانی فیلتر که بخش خروجی نام دارد به سمت موتور هدایت خواهد شد.

تعمیرات لیفتراک

برای تعمیر و تعویض فیلتر لیفتراک کافی است که از یک تعمیرکار متخصص و ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کند و به توانید با خیالی آسوده تعمیرات لیفتراک ماشین خود را به آن بدهید، زیرا بسیار مهم است که برای تعمیر لیفتراک بولدوزر خود را در اختیار هر شخصی نگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *