بیل مکانیکی

غالبا از بیل مکانیکی برای کار‌هایی نظیر ساخت و ساز استفاده می‌شده است البته هنوز نیز کاربرد‌های زیادی از این ماشین برای ساختمان‌سازی وجود دارد.
در هر صورت باید گفت که بیل مکانیکی یکی از ماشین‌هایی است که بیشتر برای کار‌هایی نظیر گودبرداری به کار می‌رود.
ساختار بیل مکانیکی سادگی خود را دارد و می‌توان به راحتی از این وسیله استفاده کرد به همین خاطر باید به این نکته اشاره کرد که بیل مکانیکی دارای سه بخش خواهد بود.

بخش‌های موجود در بیل مکانیکی

  • ارابه
  • قسمت اتاقک چرخشی
  • بخش جلویی ماشین
  • خصوصیات بیل مکانیکی

این ماشین جزء بزرگ‌ترین ماشین، برای ساخت و ساز است که به شکل کاربردی از آن استفاده می‌شود.
از بیل مکانیکی برای پروژه‌های بزرگی مانند: راهسازی و یا ساختمان‌سازی و همین طور در صنعت‌های بزرگی مثل معادن به کار برده می‌شود.
بیل مکانیکی همان طور که از نام آن نیز مشخص است می‌تواند توده‌هایی از خاک را با کمک دکل بیل جا به جا کنند و مانند بیل دستی کار خود را در حجم وسیع‌تری انجام دهد.
بنابراین بیل مکانیکی از سرعت و قدرت بیشتری برخوردار است و به همین خاطر است که در کار‌هایی که به نیرو و قدرت زیادی نیاز است می‌توان از این ماشین‌ها بهره برد.

بیل مکانیکی
این ماشین دارای سیستم هیدرولیکی است و عملکرد راحت‌تری در استفاده از این ماشین وجود دارد و به خوبی در ساخت و ساز‌های مهم و اساسی می‌توان بر روی آن حساب کرد.
بیل مکانیکی بر روی یک سکوی در حال چرخش قرار دارد به این صورت که به راحتی مانند یک اهرم می‌تواند فعالیت خود را انجام دهد.
بیل مکانیکی به راحتی می‌تواند با استفاده از سطح چرخاننده به قسمت‌های مختلفی در حرکت باشد.
با این حال نیروی بیل و موتوری که در آن به کار برده شده است بسیار زیاد و به نوعی یکی از قدرتمند‌ترین ماشین در امر خاکبرداری نیز به حساب می‌آید.
البته بیل مکانیکی دارای اندازه‌های زیادی است که با توجه به کارایی که برای آن در نظر گرفته شده است در فعالیت‌های متفاوتی به کار برده می‌شود.

بیل مکانیکی و ساختار بندی آن

  • بیل مکانیکی استاندارد
  • مینی بیل مکانیکی یا بیل مکانیکی کوچک
  • بیل مکانیکی میدی

بیل مکانیکی استاندارد دارای مشخصه‌های مربوط به خود است که از نظر اندازه با سایر بیل مکانیکی‌های معرفی شده تفاوت دارد.
این وسیله بیشتر برای کار‌های سنگین به کار برده می‌شود و هم این که برای فعالیتی که الزاما با خاک است مفید خواهد بود البته برای زمان‌هایی که میزان جا به جایی و حمل بار سنگین باشد.
برای بار‌هایی که سبک هستند به کار بردن این بیل مکانیکی نمی‌تواند موثر باشد زیرا هزینه و انرژی زیادی را برای ماشین به همراه خواهد داشت و از کارایی ماشین نیز کم می‌کند.

بیل مکانیکی
بنابراین باید از ماشین‌هایی استفاده کرد که استاندارد لازم را برای هر کاری داشته باشند و متناسب با فعالیت مورد نظر باشند.
مینی بیل مکانیکی همان طور که از نام آن مشخص است برای کار‌های سبک‌تر به کار برده می‌شود و فعالیت‌هایی که می‌توان از این ماشین انتظار داشت به این شرح است:

  • برداشتن کنده
  • تخریب‌های جزئی
  • برای مکان‌هایی که فضای کافی ندارند

در بیشتر موارد از مینی بیل مکانیکی برای معادن نیز استفاده می‌شود، زیرا معدن‌ها از اندازه‌های کوچک‌تر و فضای کمتری برخوردار هستند. با این حال به کار بردن بیل مکانیکی در معدن می‌تواند گزینه خوبی باشد.
بیل مکانیکی میدی، نسبت به مینی بیل مکانیکی دارای اندازه بزرگ‌تری است و از قدرت بیشتری نیز برخوردار است در هر حال این ماشین در مکان‌هایی که دارای محدودیت در فضا هستند مناسب خواهند بود البته بستگی به فعالیتی که برای آن در نظر گرفته می‌شود می‌تواند کاربرد داشته باشد زیرا از نظر قدرت در سطح بالایی قرار دارد.

فاکتور‌هایی برای بیل مکانیکی

زمانی که قرار است از بیل مکانیکی استفاده شود باید فاکتور‌هایی را نیز برای آن در نظر داشت.

  • عمق حفاری
  • ارتفاع تخلیه مواد
  • ظرفیت بیل

زمانی که صحبت از عمق حفاری می‌شود باید این مطلب را مورد بررسی قرار داد که بیل تا چه میزان می‌تواند در زمین نفوذ کند؟
بنابراین میزان نفوذ بیل بسیار مهم است امکان دارد حفاری‌هایی که بر روی زمین باید انجام شود از عمق بسیار زیادی برخوردار باشند در این شرایط باید از ماشین بیل مکانیکی بهینه‌ای استفاده کرد.
ظرفیتی که برای بیل ماشین وجود دارد می‌تواند در میزان سرعت کار تاثیر داشته باشد بنابراین اگر گستردگی و اندازه بیل بزرگ باشد می‌توان میزان مواد بیشتری را جا به جا کرد در این صورت است که کار سرعت بیشتری را به خود می‌گیرد و در زمان نیز صرفه جویی می‌شود.

  1. نکته

امکان دارد که کار حفاری به دقت و توجه بیشتری نیاز داشته باشد در این صورت باید از بیل‌های کوچک‌تری استفاده کرد. بیل‌های کوچک برای ایجاد دقت بیشتر در کار مناسب‌تر خواهند بود.

اتاقک روی سطح چرخان

قسمتی از ماشین بیل مکانیکی اتاقک است که برای کنترل کننده ماشین تعبیه شده است. در این قسمت برای محافظت از فردی که در داخل اتاقک قرار دارد شیشه‌هایی ایجاد شده است که هم می‌تواند میزان دید راننده را مشخص کند و هم این که به نوعی از آن محافظت می‌کند.
اتاقک روی ماشین تنها برای استفاده راننده مناسب خواهد بود و فضای زیادی نخواهد داشت. در هر صورت باید گفت تنها فضای اختصاص داده شده به اتاقک برای راننده است.
به هر حال راننده در داخل اتاقک به راحتی می‌تواند کنترل خوبی را بر روی اوضاع کاری خود داشته باشد و به راحتی جا به جایی مواد که در بیشتر موارد خاک است را انجام دهد.
خاک یکی از پرکاربرد‌ترین موادی است که این ماشین می‌تواند آن را جا به جا کند البته گاهی اوقات نیز تکه‌های سنگ را هم می‌تواند جا به جا کند اما بیشترین جا به جایی برای خاک صورت می‌گیرد.
قسمت بیل مانند که بیشترین کارایی را دارد از خمش خوبی برخوردار است به این شکل که زمانی که در زمین فرو می‌رود حالت گرد شده‌ای را به خود می‌گیرد و بعد از فرو بردن توده‌ای از خاک در بیل، به صورت کنترل شده‌ای بیل جمع می‌شود تا توده خاک از بیل خارج نشود.
هدایت بیل به قسمت چرخاننده که در سطح ماشین قرار دارد بر می‌گردد که به هنگام چرخش بیل سطح چرخاننده نیز حرکت می‌کند و همین طور راننده به صورت همزمان کار چرخش را انجام می‌دهند تا با هدایت راننده توده خاک در محل مورد نظر تخلیه شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *